Ravnø Dynatec Pro Altitude Jacket

kr6899.00

Produktnummer: 104486 Kategorier: ,
Beskrivelse

Ravnø Dynatec Pro Altitude Jacket® – 3 lags skalljakke – gir deg beskyttelse selv på de verste uværsdager. Jakken har to brystlommer til jaktradio, med egen innerlomme til stabilisering av radio, mobil eller GPS. Begge lommene har egne utganger til antenner og utgang på innsiden til kabler for øreplugger. Venstre brystlomme har egen inngang fra innsiden av jakken. To romslige lommer i front.

Full ventilering på hver side for lufting under transportetapper. Skjult stramming i hette, nakke og i livet. Stramming ved håndledd og ekstra lang rygg for god drenering under hardt regnvær. Stille (rustle-free) materiale for minimalisering av lyd. YKK Vision 8 glidelåser og membran bestående av Dynatec®, C-Change® og NanoSphere® – teknologier utviklet av Schöeller Elite Textiles i Sveits.

Jakken vaskes på 40 grader med naturlig såpe, uten tøymykner. Strykes lett etter vask for bevaring av membranens ytelsesevne.

Vekt. 1050g i størrelse L. Vannsøyle: 20 000mm.

Begrep: Vanntett er vanntett! Vannavvisende, vil holde vannet ut inntil stoffets ytelsesevnen overskrides. Lydløs – er nok til å smyge på bukkejakt, lydsvak – er nok til å smyge på elgjakt.

Ravnø Dynatec Pro Altitude Jacket® er et 100% europeisk produkt designet i Norge, tilpasset i Polen med tekstiler fra Sveits og detaljer fra Tyskland og Sverige.

Noen ord om «pustende membraner». Membraner, er nettopp det, porøse membraner. For att fuktighet skal kunne forflytte seg fra den ene siden til den andre siden av jakken, så må dette nødvendigvis være porøs. Realitetene er att det finnes ingen bransjestandard eller norm i tekstil verden – til hvordan man måler MVTR (Moisture Vapour Transmission Rate). Dette skaper utfordringer -og ofte litt hodebry, i og med att relativt flåsete begrep som «veldig pustende», «ekstremt pustende» o.l. dukker opp. Den største utfordringen er ikke nødvendigvis selve membranens evnen til å forflytte væske fra den ene til andre siden – men prosent andelen av luftfuktighet på innsiden av jakken mot utsiden av jakken. Er det tilnærmet lik luftfuktighet på begge sider av membranen, (både inn mot kroppen og i lufta) så vil man ikke nødvendigvis oppleve membranens pusteegenskaper. Den forflytter fortsatt fukt fra den ene siden til den andre, men opplevelsen av dette nøytraliseres av mengde luftfuktighet. For å møte dette i felt, – i praksis, – så er det fortsatt viktig å lufte! – selv om det regner, -når man er i rask bevegelse og svetter. Har man høy aktivitet, og det regner hardt, så skal du fortsatt lufte under armhulene for å minke luftfuktigheten inn mot kroppen.

Pustende membraner har sine begrensninger, – ja de er fine å ha under visse forhold, men etter mange år i felt, så lærer man å veksle mellom ull, membran, bomull. Bomull er fantastisk dersom det ikke regner alt for hardt. Ull genser eller en passende mellomlag, er det beste å ha under membran når det regner hardt. Dvs, ikke bare ull undertøy, men et tynt ull genser/mellomlagsjakke – dette fungerer som lagringsplass for fukt fra kroppen, den opprettholder varmen – samt lufter og slipper fukten lett når du får en mulighet til å lufte jakken.

For de aller fleste av oss som jakter i norge, så er membraner i større grad brukt som regnjakker. Dette er forståelig – men kan ofte skape for store forventninger til tekstilenes ytelses evne. I Ravnø så er vi som tester – like ulike, som alle andre. Jeg som skriver dette f.eks, er en «svette-type». Jeg svetter hardt når jeg er i hard gange. Andre svetter mindre. For min del -så er det ofte bedre med bomull – forutsatt att det ikke høljer ned. Dersom det regner som bare «F», så må jeg senke aktivitetsnivået og kle på meg en Altitude jakke. Noen av de andre gutter derimot – svetter mindre, og kan opprettholde høy aktivitet i en skalljakke, både i varmen -og også i regnværet.

Det beste er å kjenne etter selv, hva har du opplevd tidligere? Hvordan opplever du att kroppen din reagerer til ulike aktivitetsnivåer? Og ut fra tidligere erfaringer, velg en jakke som egner seg best til måten kroppen din respondere til høy aktivitet.